Femeia din Orient Express, Lindsay Jayne Ashford

Femeia din Orient Express, Lindsay Jayne Ashford

lindsay-ashford---femeia-din-orient-express_c1-2Titlu: Femeia din Orient Express

Autor: Lindsay Jayne Ash

An apariție: 2018

Categorie: literatură universală

Editură: Nemira

Număr de pagini: 328

Rating: 5 stele


 

Părerea mea

 

Nu citisem nimic care să fie scris de Agatha Christie sau măcar să aibă legătură cu ea, căci nu mi-a stârnit interesul niciuna din operele sale… până acum.

Până acum câteva săptămâni când am terminat Femeia din Orient Express apărută recent la Editura Nemira. Nu numai că mi-a stârnit interesul pentru operele faimoasei Christie, dar m-a făcut să visez cu ochii deschiși la acțiunile pentrecute în roman și să trăisesc alături de personaje.

Pe scurt, este vorba despre inconfundabila Agatha Christie și despre călătoria ei până în Orientul Mijlociu. Până aici totul sună nu foarte intrigant. Însă în Orient Express, Agatha Christie întâlnește două femei, pe Nancy și pe Katharine, iar modul în care cele trei fac cunoștință este unul cu totul atipic și deopotrivă misterios.

29806077Cele trei doamne sunt o gazdă minunată și nu te lasă să te desprinzi de roman nicio clipă datorită tainei și aerului enigmatic și vibrant pe care îl crează grație secretelor pe care fiecare dintre ele le au ascunse în suflet.

 

Parcursul călătoriei celor trei este unul cel puțin interesant. Descrierile fiecărui loc și amintirile ce vin în timp ce trenul se apropie din ce în ce mai mult de destinația finală te fac să te afunzi și mai mult în poveste și totodată în inimile celor trei doamne.

Încă un lucru care m-a impresionat a fost relația dintre ele. Conexiunea ce se creează între cele trei femei și legăturile, inițial inexistente, ce se formează pe parcursul călătoriei/ voiajului între destinele lor te prind în mrejele poveștii cu o putere excepțională.

Iar pe lângă captivanta călătorie cu faimosul tren, Orient Express, vraja continuă să-și emane efectul și după ce protagonistele ajung la destinație. Iar cu o fascinantă abordare, Linsay Jayne Ashford, m-a cucerit cu finalul încântător care mi-a vrăjit și liniștit sufletul de cititor. E o extraodinară plăcere să ai o imagine a vieții fiecărui personaj după toate cele petrecute în roman.

Nu știam foarte multe lucruri nici despre Agatha, iar romanul de față vine în conturarea unui episod interesant din viața faimoasei scriitoare, care pe mine m-a convins că trebuie să citesc și biografia minunatei Christie, căci altfel cum să-mi hrănesc năstăvilita curiozitate despre ea?

Vă recomand cu cel mai mare drag să citiți Femeia din Orient Express căci n-are să vă dezamăgească! Pentru mine este una dintre cele mai bune cărți citite anul acesta. M-a vrăjit, m-a impresionat, captivat și emoționat deopotrivă. Ce altceva să-ți dorești de la un roman de ficțiune? Cartea de față le îmbină perfect pe toate: iubire, prietenie, durere, emoție, familie, dragoste, mister și nelipsita atmosferă de roman polițist.

 

Le mulțumesc din suflet celor de la Nemira pentru invitația în minunata călătorie alături de Agatha și vă invit și eu la rându-mi să urcați fără temeri în Orient Express cu Lindsay Jayne Ashford și minunatele sale cuvinte alături.

Lecturi plăcute!

 

Nemira25

 

 

 

Un răspuns la “Femeia din Orient Express, Lindsay Jayne Ashford”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: