Toți marketerii sunt mincinoși | Recenzie

Toți marketerii sunt mincinoși | Recenzie

toti_marketerii_sunt_mincinosi_coperta1_1

Titlu: Toți marketerii sunt mincinoși  spun povești

Autor: Seth Godin

An apariție: 2015

Categorie: dezvoltare profesională

Editură: Curtea Veche

Oferită de către: Libris

Număr pagini: 166

Rating: 4 stele

Descriere

Seth Godin este autorul cartilor Tribes, The Dip, Purple Cow, Permission Marketing si al altor bestselleruri cu succes international care au schimbat felul in care gandesc si actioneaza oamenii de afaceri. Este cel mai influent blogger din lume pe teme legate de afaceri si se situeaza constant printre primii 25 cei mai cititi bloggeri din orice categorie. De asemenea, este fondator si CEO al Squidoo (o companie de succes pe internet), precum si un conferentiar deosebit de apreciat. Locuieste in Westchester, New York.

Suntem convinsi ca vinul are un gust mai bun daca-l bem dintr-un pahar scump.
Ni se pare acceptabil ca un Porsche de 80 000 de dolari sa-i fie net superior unui Volkswagen de 36 000 de dolari, care este practic acelasi fel de masina.
Admitem fara rezerve ca pantofii sport de 125 de dolari sunt mai comozi (si arata mai bine) decat varianta lor de 25 de dolari.
Ce altceva este publicitatea, daca nu efortul de a vinde ceva cu ajutorul unei povesti frumoase?
Intr-o lume in care majoritatea oamenilor au un numar infinit de optiuni, dar prea putin timp pentru a le analiza pe toate, marketingul adevarat inseamna sa spui povestea diferita.
Toti marketerii spun povesti!
Iar cand o fac asa cum trebuie, ii credem. Si daca e sa-l ascultam pe Seth Godin, adevaratii marketeri nu vorbesc despre date tehnice, nici macar despre beneficii. Dimpotriva, ei spun o poveste – una in care vrem sa credem, indiferent daca are sau nu legatura cu realitatea.
Marketerii dau gres atunci cand joaca murdar si sunt egoisti, dupa cum o dovedesc telemarketerii, companiile producatoare de tigarete si politicienii corupti. Ai grija: daca povestea ta nu este autentica, vei depasi limita dintre iluzie si frauda! Vrei sa te asiguri ca nu ajungi la stalpul infamiei in lumea afacerilor? Foloseste cele trei intrebari de control oferite de Seth Godin:
Care-i povestea ta?
Cei care au nevoie de aceasta poveste vor crede in ea?
Este povestea ta adevarata?
Savureaza pe indelete cea mai importanta si mai contro­versata carte a lui Godin despre arta marketingului!
• Lucrare inclusa in Top 100 al celor mai vandute carti pe Amazon.
• Prezentata in Miami Herald, New York Times si Chicago Tribune.

Părerea mea

Cu un titlu intrigant și o copertă minimalistă, Toți marketerii sunt mincinoși spun povești se prezintă a fi o carte nu doar plină de idei sclipitoare, dar și o carte care te motivează să-ți clădești ideile după o poveste bine spusă publicului.

În paginile cărții, Seth Godin se concentrează pe modul în care un marketer poate spune povestea potrivită publicului potrivit și despre impactul ei asupra oamenilor.

Ne vorbește, nu oricum despre marketing, ci ne vorbește despere marketing ca fiind o artă. Ne prezintă secretul unei povești autentice și bine spuse transmise publicului potrivit.

Dar cum ne alegem publicul potrivit către care să ne orientăm? Cum putem spune o poveste originală, sinceră și autentică?

Obicetivul tău nu ar trebui (nu trebuie) să fie crearea unei povești scurte, care nu implică riscuri și controverse. Plictiseala nu te ajută să crești.

Pe lângă povestea pe care ne-o relatează despre marekting, Seth Godin ne prezintă și exemple din piața marketingului care au avut succes sau nu, ne spune care au fost greșelile făcute de marketeri, dar și acțiunile corecte pe care unii dintre ei le-au făcut. Ne mai spune că și pe lângă importantul fapt de a spune o poveste autentică, important mai este să știi cărui public să te adresezi, și nu oricum, ci sincer.

Marketerii de succes sunt doar furnizorii poveștilor pe care consumatorii aleg să le creadă.

Cartea lui Godin este foarte interesantă, are un caracter formator și încearcă să te îndrume cu pași mărunți, dar siguri, către o afacere de succes.

Este una dintre cărțile care fac parte din categoria celor care rămân mai mult timp pe noptieră și nu pentru că vorbesc despre un subiect neinteresant, ci din contră, pentru că au la bază un subiect ce necesită atenția ta completă și caietul pentru notițe.

De fiecare dată scrierile lui Godin m-au motivat și pentru că scrie despre subiecte actuale, dar și pentru modul de scriere fluid și cu un strop de umor.

În cartea de față avem ocazia să citim despre talentul de a spune povești autentice într-o lume sceptică, așa că dacă n-ați mai citit scrierile lui Seth Godin (ori ați mai făcut-o) sunt sigură că îndumările lui o să vă ajute.

Vă recomand această carte, în special, pentru modul în care Seth Godin ne prezintă arta marketingului.

viziune, transparență, autenticitate

Mulțumiri

Această carte mi-a fost oferită pentru a-mi exprima părerea sinceră despre ea, de către prietenii de la Libris.ro, cărora le mulțumesc tare mult!

Cei de la Libris sunt disponibili pe site, pe Facebook, dar și pe Instagram.

Iar dacă v-am convins să citiți cartea, o puteți găsi chiar aici.

libris-ro

8 răspunsuri la “Toți marketerii sunt mincinoși | Recenzie”

  • Mă bucur tare mult că te-am convins să o citești! Eu am fost interesată de subicet și caut să aflu cât mai multe despre marketing, iar Seth Godin este genial la capitolul ăsta de a ne prezenta lucrurile așa cum sunt ele de fapt.
   Îți doresc lecturi plăcute!

   Mulțumiri pentru tot!

   Apreciază

  • yay! mă bucur extrem de mult că te-am convis să le spui și altora despre carte! Seth Godin e genial la spus povești mai ales.
   îți mulțumesc mult pentru gândurile tale!
   ne vedem pe social media!

   lecturi plăcute!

   Apreciază

 1. Da, da, da! Am spus că o să-mi iau și eu cartea, dar titlul era foarte ciudățel pentru mine. Am tot văzut cartea și la Irina și chiar deveneam curioasă în privința ei.

  Tare, tare simpatică recenzia! Vreau totuși mai multe poze de la tine în postare, ar arăta minunat postările! ♥

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: