111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română | Recenzie

111-cele-mai-frumoase-poezii-de-dragoste_c1_1

Titlu: 111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română

Ediție îngrijită de: Marius Chivu, Radu Vancu

An apariție: 2017

Categorie: literatură română, poezie

Editură: Nemira

Număr pagini: 208

Rating: 5 stele

 

 

Descriere

Cele 111 poeme de dragoste scrise de tot atâția scriitori și scriitoare acoperă nu mai puțin de 230 de ani de poezie românească. Cel mai vechi poem datează din anul 1785, iar cel mai nou, de anul trecut. Această antologie reflectă o întreagă literatură (poeți clasici și contemporani, celebri și necunoscuți, genii și minori) și totodată oferă nenumărate surprize. Dat fiind conținutul sentimental explicit, recomandăm lectura în intimitatea cuplului; iar pentru o viață publică armonioasă – postarea versurilor preferate pe rețelele sociale!“

 

Părerea mea

Așa o plăcere e să citești din când în când câte o creație lirică a unui poet român…

Acest volum de poezii delicat alese, ne încânta cu 111 poezii de dragoste care, cel puțin pe mine, m-au fermecat.

Lucrul care-mi place la acest volum de poezii este că aduce la un loc diferiți poeți români fie ei foarte sau mai puțin cunoscuți, tocmai pentru a da o notă de autenticitate lecturii. Iar creațiile lor le seamănă. Pe unele dintre poezii le-am recunoscut, pe altele nu. Și tocmai faptul că dai paginile și citești necunoscut mi se pare fascinant. La fiecare vers dai nas în nas cu ceva nou. De la modul de scriere, tipul rimei, așezarea versurilor până la numele și mesajul creației.

Întotdeauna mi-a plăcut să citesc poezie, iar faptul că am avut ocazia să citesc scrierile unor poeți români din diferite epoci m-a făcut să călătoresc atât prin sufletul lor, cât și prin necunoscut.

Cum am scris și în articolul trecut, unde am vorbit despre unele dintre cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurileaceste cărți sunt genul ălă de cărți care nu vor să fie terminate.  Poate că sunt ele scurte, însă farmecul lor este interminabil.

Dacă sunteți iubitori de poezie, literatură română și/sau mister, atunci nu ezitați să citiți acest volum de poezii. O lectură relaxantă și fascinantă care vă va încânta cu siguranță. Poate citirea unei poezii de dragoste în fiecare seară, înainte de culcare este rețeta fericirii. De ce să nu alegem să fim fericiți?

poezie, dragoste, farmec

 

Mulțumiri

Cei de la Editura Nemira mi-au trimis această carte pentru a-mi asigura fericirea și pentru a-mi exprima părerea sinceră despre ea. Țin să le mulțumesc atât pentru colaborare, cât și pentru încrederea acordată.

Sunt sigură că cei de la Editura Nemira ne pregătesc surprize faine pentru anul ce vine, așa că stați cu ochii pe pagina lor de Facebook și pe site.

Dacă cumva, cuvintele mele au atins sufletul vostru de cititor, puteți achiziționa cartea magică, chiar de aici la un preț avantajos.

Și chiar dacă magicul Crăciun a trecut, sunt sigură că atmosefera a rămas încă în sufletele voastre. Așa că pentru a vă menține farmecul, Editura Nemira v-a pregătit un pachet magic ce conține cărțile: Un băiat numit Crăciun și Fetița care a salvat Crăciunul pe care îl puteți achiziționa de aici.

Mulțumiri, Editura Nemira!

Nemira25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 răspunsuri la „111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română | Recenzie”

  1. M-ai făcut foarte curios de carte, pe care sper să pun mâna cât de curând posibil. Scrii foarte frumos. Keep going! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc tare, tare mult! Mă bucur că ți-am stârnit curiozitatea.

      Apreciat de 1 persoană

  2. Pe lângă faptul că arată superb, subt sigur că și interiorul e la fel de superb. De acum încă o carte pe lista mea uriașă. :))

    Apreciat de 1 persoană

    1. Interiorul este deseori mai frumos decât exteriorul.

      Apreciază

  3. Hmmm: am și eu cartea în bibliotecă. Recenzia ta mi-a stârnit curiozitatea să citesc și eu câte o poezie din această antologie.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mă bucur tare mult, Alina că te-am convins. Sunt sigură că o poezie în fiecare seară înainte de culcare e mică bucurie pentru sufletul de cititor pasionat. Sunt convinsă că vei îndrăgi cartea. Mulțumesc pentru că mi-ai scris!

      Apreciat de 1 persoană

      1. Cu mare drag. Mie îmi plac poeziile, însă anul ăsts m-am ocupat mai mult de proză: așa că trebuie să recuperez în 2018, iar antologia asta pare un punct bun de plecare. 😊 Mersi mult pentru idee.

        Apreciat de 1 persoană

      2. Cu tot dragul! Și mie îmi plac poeziile. Sper să mai citesc astfel de antologii.

        Apreciat de 1 persoană

  4. O carte foarte frumoasă!
    Mie una îmi plăcea seara înainte să adorm, am aprinsă o lumânare pe noptieră și o lampă lângă pat și citeam câte 2-3 poezii. Foarte frumoasă!
    Cartea m-a făcut să descopăr niște autori minunați!

    Recenzia este foarte frumoasă. Sunt de părere că această carte nu are nevoie de o recenzie!

    xoxo

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, așa este! Eu n-am putut rezista tentației! Mi-a plăcut prea mult ca să nu scriu câteva rânduri despre ea. Mulțumesc, Tigruț!

      Apreciază

  5. […] 111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română […]

    Apreciază

Lasă un comentariu