50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile | Recenzie

50-cele-mai-frumoase-scrisori-de-dragoste_c1_1

Titlu: 50 cele mai frumoase scrisori de dragote din toate timpurile

Coordonator: David H. Lowenherz

An apariție: 2017

Categorie:  literatură universală

Editura: Nemira

Număr pagini: 256

Rating: 5 stele

Descriere

De la Wolfgang Amadeus Mozart pentru Constanze Mozart
De la Napoleon Bonaparte către Joséphine
De la Frida Kahlo pentru Diego Rivera
Pe scena iubirii li se alătură și alte celebrități: Voltaire, Marcel Proust, Oscar Wilde, Sarah Bernhardt.
Dragoste de scrisori și scrisori de dragoste, redescoperite în sertare și arhive.
Mărturii intime, scoase la lumină în epoca e-mailului și a SMS-ului. Pentru cititorii împătimiți și iubitorii de cuvinte, epistolele rămân irezistibile. Strânse într-o carte pentru oamenii mileniului III, ele parcă ridică discret un colț de perdea, întrezărindu-se astfel încăperile trecute ale dragostei. Și o vedem în toată splendoarea ei: blândă și pătimașă, curată și obsesivă, sobră și zglobie.

Părerea mea

Mi-a fost atât de greu să termin această carte! Și nu pentru că nu m-a atras îndeajuns, ci tocmai pentru că este genul acela de carte care nu vrea să mai plece de pe noptieră, iar în fiecare seară când te duci la culcare te ispitește să o lași neterminată.

Pe lângă minunatele scrisori de dragoste ce ne sunt puse la dispoziție, descoperim personalități interesante despre care ne sunt povestite lucruri esențiale din viața acestora, urmând ca sentimentele lor către persoana iubită să ne fie dezvăluite sub forma unor scrisori.

Mi se pare fascinant să poți călători, măcar timp de câteva minute, în viața sentimentală a unei personalități importante pentru a surprinde o față diferită a iubirii.

Pot spune că este una dintre cele mai delicate cărți pe care am citit-o.

Cartea este structurată în șase categorii: Dragoste tandră, Nebun după tine, Proză pasională, Despărțiri dureroase, Foc și gheață și Dragoste interzisă.

Avem privilegiul de a citi scrisori cu adevărat autentice care sunt reproduse așa cum au fost scrise în prima variantă, ceea ce ne ajută să empatizăm cu marile personalități alelumii.

Ar fi nedrept să spun că am o scrisoare preferată căci toate sunt scrise inedit, însă una dintre preferatele mele este cea scrisă de Ernest Hemingway, scriitor american celebru, către Mary Welsh, viitoare sa soție. 

Măcar de-am putea trăi cu adevărat zilele astea în loc să le omorâm în așteptarea aceleia când vei ajunge aici.

Te rog, scrie-mi, Ștrengărițo. Dacă ar fi vorba despre o treabă pe care ești obligată să o faci, ai face-o. Mi-e al naibii de greu fără tine și mă descurc, dar mi-e atât de dor de tine că-mi vine să mor.

…și o sinceră mărturisire ce se ascunde în formula de încheiere:

Cu multă dragoste, scumpă Mary, și să știi că nu sunt nerăbdător. Ci doar disperat.

Această colecție de scrisori este ceva ce-mi place să numesc deliciu literar. Lectură pe care o savurezi și carte pe care o răsfoiești din când în când pentru a da glas cuvintelor din nou.

Dacă vă știți amatori de romane de dragoste clasice sau sunteți la început în ale literaturii, 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile, vă va purta într-o călătorie prin viețile marilor personalități ale lumii, nu pentru a vă îngreuna existența, ci pentru a vă încânta.

dragoste, istorie, scrisori

Mulțumiri

Acestă carte mi-a fost oferită pentru a-mi exprima părerea sinceră despre ea, de către dragii de la Cartepedia, niște oameni tare faini, cărora le mulțumesc tare mult pentru această ocazie, dar și pentru încredere.

Cartepedia este acum disponibilă și offline, așa că pentru a fi la curent cu noutățile, vă invit să-i urmăriți pe Facebook, pe Instagram pentru a vă delecta cu câteva recomandări și poze faine, iar dacă v-am convins să citiți cartea, vă invit pe site-ul lor.

index cartepedia

image1-1

7 gânduri despre „50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile | Recenzie”

  1. Mă bucur că îți place recenzia! Mereu când le scriu sunt în căutarea dimenisunii perfecte: nici prea lungă, nici prea scurtă. Nu știu dacă îmi reușește, însă încerc să vă ajut să vă faceți o idee despre ce fel de lectură ar putea fi. Cred că daca ai citi cartea în paralel cu ce citești în prezent ar fi un plus, în caz că nu îți place atât de mult. Mie mi-a fost tare greu să o termin pentru că mi-a plăcut tare mult. 🙂 Dar e tare interesantă, iar scrisorile sunt un deliciu! Lecturi plăcute și un an nou cât mai productiv!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Și eu încerc să scriu recenziile cât mai bine pentru a fi citite ușor, deși tind sa scriu mai mult decât de obicei in cazul cărților preferate. Sunt sigură că această colecție de scrisori este un deliciu pentru cititorii avizi după romantism și picanterii legate de viețile personalităților timpurilor trecute. Mersi, un an cu lecturi frumoase ție și cititorilor tăi!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s