Dama de treflă, Marius Mihalca + CONCURS (ÎNCHEIAT)

1256200

Titlu: Dama de treflă

Autor: Marius Mihalca

An apariție: 2017

Categorie: literatură română

Editură: Smart Publishing

Număr de pagini: 244

Rating: 3 stele


Dama de Treflă este povestea lui Marius, un bărbat care se îndrăgostește de domnița DT. E aproape imposibil să nu-l bănuiești pe Marius din poveste ca fiind și Marius cel care a scris cartea. Povestea lui Marius începe în online, vorbește cu această DT care îl intrigă, ajung să se întâlnească, iar relația lor evolueaza dincolo de ecranul telefonului.

Cartea este învăluită în mister datorită domniței, iar povestea dintre cei doi devine mai frumoasă, dar deopotrivă și complicată pe măsură ce evoluează, iar cei doi nu mai pot ține frâul sentimentelor care roiesc și care îi macină. Marius, personajul principal, ni se confesează și ne povestește pe îndelete cum de s-a ajuns unde s-a ajuns, într-un stil captivant și fluid, iar acest lucru ne face să empatizăm cu el, să-i trăim emoțiile pe pielea noastră și să ne simțim, până și noi, copleșiți de acțiunea și sentimentele care devin mai intense pe măsură ce relația celor doi atinge puncte interesante.

Dama de treflă este o lectură emoționantă, cu care veți putea rezona și unde vă veți putea regăsi în unele cazuri și este ușor de parcurs datorită stilului autorului care este fluid și care în același timp are esență.

Povestea celor doi mi-a plăcut mai mult pe măsură ce ajungeam mai aproape de finalul cărții, mi-a plăcut maniera în care este scrisă și modul în care Marius ne-a arătat cum cuvintele simple pot transmite atât de multe.

Vă recomand să dați o șansă Damei de Treflă, o carte cu potențial, o lectură emoțonantă despre doi oameni care ajung să se iubească în ciuda obstacolelor pe care le întâmpină.

Îi mulțumesc tare mult lui Marius pentru că mi-a trimis această carte și mi-a dat ocazia să descopăr o poveste frumoasă pe care să o împărtășesc și cu voi!

Cartea poate fi cumpărată de aici.

Și pentru că Marius dorește ca și voi să descoperiți povestea Damei de Treflă, are două exemplare și pentru voi.

Pentru a participa la concurs trebuie să îndepliniți câteva condiții:

-Like paginii de Facebook Glasul Literaturii 

-Like paginii de Facebook Dama de Treflă

-Share public acestui articol

– Lăsați un comentariu în care să ne spuneți  cum arată o poveste de iubire în viziunea voastră.

Alegerea câștigătorilor

Cele mai interesante două răspunsuri vor fi alese de mine și Marius și premiate ulterior.

Perioada de înscriere este 20 – 27 august, iar câștigătorii vor fi anunțați aici în zilele ce vor urma după încheierea concursului.

 

Concursul s-a încheiat, iar cele două câștigătoare sunt:

Denisia-Maria și Năstase Roxana. 

Vă rog să-mi trimiteți un mesaj pe adresa glasulliteraturii@yahoo.com cu adresa unde vă pot trimite cartea!

Vă mulțumim tuturor pentru participare !

 

9 răspunsuri la „Dama de treflă, Marius Mihalca + CONCURS (ÎNCHEIAT)”

  1. O poveste de iubire adevarata e atunci cand il accepți pe cel de langa tine oricum ar fi el și il iubesti chiar și atunci când te supăra sau are toane 😎😥🤦‍♀️. Mi.ar trebui mult sa descriu iubirea noastra asa ca ma rezum la a spune că sunt conștientă cat de complicată și enervantă is de multe ori dar chiar și așa ma iubeste si ma acceptă 😍. Dacă nu am fi stiut sa trecem peste orgolii nu eram acum părinții unui minunat Băiețel 👑.

    Apreciază

  2. O poveste de dragoste in viziunea mea este o poveste in care doua persoane se cunosc ,petrec timp impreuna ,se ataseaza unul de celelalt astfel incat in momentul in care unul dintre ei lipseste ,celuilalt ajunge sa-i fie dor realizand astfel ca il iubeste .

    Apreciază

  3. O poveste de dragoste in care doua personaje se cunosc in liceu ,sunt doar colegi.Dupa ce fiecare isi termina scoala ,merg in directii diferite .Dupa 6 ani se intalnesc in orasul de provenienta si ajung sa petreaca timp impreuna ca si colegi.Dupa o intamplare trista in care unul dispare pentru o perioada scurta de timp isi dau seama fiecare ca s-au indragostit unul de celalalt.

    Apreciază

  4. Avatarul lui Năstase Roxana
    Năstase Roxana

    În viziunea mea, o poveste de iubire se trăiește, nu se povestește, însă o să încerc. Iubirea înseamnă să vorbești cu celălalt ca și cum ai vorbi cu tine însuți. Iubirea înseamnă să pui fericirea celuilalt pe primul loc, iar el să facă același lucru. Iubirea înseamnă să nu abandonezi când dai de greu, ci să lupți. Iubirea înseamnă liniște sufletească, știi, momentul acela când pui capul pe pieptul persoanei iubite și simți că acolo e cel mai frumos loc de pe pământ.

    Apreciază

    1. Ai câștigat! Felicitări! Te rog să urmezi indicațiile din postarea de mai sus pentru a-ți putea trimite cartea!

      Apreciază

      1. Avatarul lui Năstase Roxana Andreea
        Năstase Roxana Andreea

        Mulțumesc mult. Am trimis acum mail cu adresa. O zi minunată îți doresc. 🤗

        Apreciat de 1 persoană

  5. În viziunea mea, o poveste de iubire arată precum o oază de liniște, dragoste, încredere și susținere. Este precum un izvor nesecat și veșnic de armonie, frumusețe, compasiune din partea amândurora. Ce poate fi mai frumos decât zilele minunate petrecute împreună cu persoana iubită într-un mod plăcut, drăgăstos și nebunatic?

    Apreciază

  6. O poveste de iubire? Hmmmm…. Timpul trece și ne aduce în cale diferiți oameni… Unora ne decidem să le dăm o șansă și, uneori ne cam ,,frigem”, ne alegem cu lecții mai dureroase…dar care ne ghidează pas cu pas să-i alegem pe cei mai buni, pe cei care merită să pășească pe cărările pavate cu gândurile și experiențele sufletului nostru… În ,,vasta” mea experiență de 20 de ani, cu persoanele pe care am avut șansa să le întâlnesc, am ajuns la o singură concluzie-aceea că puțini sunt cei care aleg să-și deschidă sufletul și să trăiască momente sincere lângă persoanele pe care (pretind că) le iubesc. Am avut ocazia să întâlnesc câteva persoane care au ales să-mi dezvaluie o imagine idealizată a lor-o imagine pe care voiau s-o dobândească, fără a depune vreun efort. Sau poate pur și simplu au ales să promoveze anumite principii-principii pe care, intr-un sfârșit, am descoperit că doar le promovau așa…fără a le pune în aplicare. Faptele lor arătau exact opusul. Și e cumva dureros când realizezi că ți s-a furat puțin din timp, doar ca să reușești să descoperi fățuca de sub masca aceea…
    So…În viziunea mea, o poveste de iubire nu e ca aceea din basmele pe care le citeam eu la grădiniță/școală, unde bărbatul salvează totul iar femeia, prințesa (whatever) doar îl așteaptă(totul fiind roz, evident). O adevărată poveste de iubire se clădește în timp, cu mult curaj și cu sinceritate-e nevoie de acea putere, forță interioară de a spune ce te doare, de a renunța la orgoliu și de a-ți dezveli rănile în fața persoanei iubite, și aceasta să încerce să te ajute în vindecarea lor(unele nu se mai vindecă, dar măcar durerea lor se diminuează). Și evident că acest act e reciproc, întrucât valurile furioase ale vieții se năpustesc asupra oricui cu prima ocazie, iar într-o relație de acest fel ambii drăgălași trebuie să se țină atât de strâns de mâini, în așa fel încât să nu-și mai dea drumul niciodată, ci să supraviețuiască fiecărui tsunami. Totodată, ceea ce mi se pare că întărește și mai mult o relație este acea bunăvoință care e atât de puternică, încât nu mai face loc orgoliului și concurenței=>realizările unuia creionează bucuria celuilalt. Toate astea(și probabil mult mai multe, dar nu-mi vin în minte) le-am descoperit la părinții mei, care au câteva(mai multe) valuri tsunami la activ. Dragostea nu e doar lapte și miere, e puterea de a trece prin toate, de a suporta și atitudinea celui de lângă tine în anumite situații care îi copleșesc sufletul; e puterea de a ierta, de a rămâne atunci când îți vine să pleci și să te ascunzi în cel mai îndepărtat colț al planetei, dar și voința amândurora de a înfrunta furtunile împreună-ținându-se strâns de mână. Ahh!!! De parcă ar fi singurul lucru pe care și-l doresc să-l facă la nesfârșit, contopirea sufletelor lor emanând singura căldură care mai poate încălzi acest univers rece, căldura dragostei sincere și a devotamentului.

    Apreciază

    1. Ai câștigat! Felicitări! Te rog să urmezi indicațiile din postarea de mai sus pentru a-ți putea trimite cartea!

      Apreciază

Lasă un comentariu