Muza, Jessie Burton

muza-produs_imagine

Titlu: Muza

Autor: Jessie Burton

Traducător: Veronica D. Niculescu

An apariție: 2017

Categorie: literatură universală

Editură: Humanitas

Număr de pagini: 408

Rating: 5 stele


Am să fiu sinceră cu voi. DA, m-a atras coperta de prima dată când am văzut-o! 🙂

Însă povestea este una pe măsură. M-a cucerit, literalmente, de la prima pagină!

Muza urmărește povestea a două tinere femei – o pictoriță debutantă din anii ’30 în Spania și o imigrantă din Caraibe, dornică să ajungă scriitoare în Londra anilor ’60 – legate prin misterul din jurul unui tablou regăsit.

AfterlightImage 10.JPG

Iar pe parcusurul lectruii le suntem aproape celor două femei care ne plimbă în Spania anilor ’30, ori pe străzile mohorâte ale Londrei din anii ’60. Cu o scriitură de excepție, Jessie Burton reușește să te țină cât mai aproape de evenimente, să te facă să empatizezi și să visezi odată cu personajele.

Cartea este structurată pe două planuri, cel care ne prezintă povestea lui Odelle Bastien, viitoarea scriitoare din Londra și cel care ne relatează povestea pictoriței din Spania anilor ’30, Olive. Cele două planuri alternează, captându-ți atenția necontenit, iar talentul lui Jessie Burton își face simțită prezența prin acțiunea intrigantă, atmosfera misterioasă pe care o creează, dar mai ales prin personajele foarte bine conturate, fascinante.

AfterlightImage 8.JPG

 

Muza este una dintre cele mai bune cărți citite anul acesta, care m-a surprins plăcut și care m-a făcut să-i fiu fidelă mult timp după terminarea ei.

Mi-a plăcut tot la cartea asta: structura, modul de scriere, personajele, coperta, bineînțeles :), dar mai ales subiectul pe care se concentrează cartea.

Știți deja că sunt egoistă în a da detalii, însă vă recomand să o citiți dacă n-ați făcut-o până acum pentru că sunt sigură că Jessie Burton vă va prinde în mreje cu minunata scriere! Credeți-mă că va fi minunat să descoperiți pe cont propriu fiecare cuvânt, fiecare emoție și sentiment din carte.

 

Multe mulțumiri oamenilor faini de la Cartepedia pentru că mi-au oferit șansa să citesc această carte, pe care și voi, de asemenea, o găsiți aici.

 

muza_0

 

index cartepedia

 

3 gânduri despre „Muza, Jessie Burton”

  1. Am citit-o și eu acum câteva luni. Este o lectură plăcută, fluidă, un puzzle interesant pe care vrei să-l pui cap la cap, dar nu e o carte care te invită la introspecții, nu rămâi cu mare lucru odată terminată. Nu mi-a plăcut faptul că firele poveștii se leagă doar la nivelul naratorului omniscient, practic personajele rămân cu mistere neelucidate.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s