Cântec lin | Recenzie

Cântec lin | Recenzie

Cantec-lin-1-1-810x1235

Titlu: Cântec lin

An apariție: 2017

Categorie: literatură contemporană

Editură: Pandora M

Număr de pagini: 176

Rating: 5 stele

 

 


 

Descriere

Roman distins cu premiului Goncourt 2016

Când Myriam, mamă a doi copii mici, se hotărăște, în ciuda reticenței soțului ei, să-și reia activitatea, cuplul începe să caute o bonă. După o serie de interviuri, o angajează pe Louise, care cucerește rapid afecțiunea copiilor și ajunge să ocupe un loc central în căminul familiei.
Treptat însă, cercul dependenței reciproce se închide, ducând la producerea unei tragedii.

Dincolo de descrierea minuțioasă a tânărului cuplu și a personajului fascinant și misterios al bonei, se întrevede tabloul epocii în care trăim, cu concepțiile sale despre dragoste și educație, raportul dintre dominație și bani, prejudecăți de clasă ori culturale.

Stilul frust și tranșant al lui Leïla Slimani, întrepătruns de frânturi de poezie sumbră, învăluie povestea încă de la primele pagini într-un suspans captivant.

 


 Părerea mea

Am primit această carte ca recomandare de la prietenii de la Cartepedia, iar curiozitatea s-a tot frământat în sufletulul meu de cititor, până am pus mâna pe carte, am început să o citesc, iar curiozitatea… Ei bine, nu m-a părăsit absolut deloc, ci din contră! Și-a găsit loc undeva în capul pieptului, iar de fiecare dată când privirea mea dădea de cartea *abandonată* de pe noptieră, simțeam curiozitaea măcinându-mă pe interior.

Făceam pauze destul de dese în timpul lecturii și nu pentru că nu mă atrăgea scriitura într-ajuns, ci pentru că lucrurile ce se înâmplau și acțiunea erau atât de puternice, încât  simțeam nevoia de un moment de respiro.

DSC_0395.JPG

Și acesta este și motivul pentru care recenzia apare tocmai acum și nu mai devreme. Pentru că mi-a fost (și încă îmi este) greu să-mi așez ideile astfel încât să transimt exact ce cartea mi-a transmis mie.

Sunt sigură că și voi ați avut momente în care aveați nevoie de un moment de pauză, în care să respirați adânc pur și simplu să contemplați asupra evenimentelor înâmplate în ajun în carte și să reușiți cumva să puneți cap la cap idei și acțiuni recent săvârșite de către personajele ce vă fac să vă încredeți în ceva, iar la sfârșit să vă spulbere ideile formate până atunci.

DSC_0396

 

Vă mărturisesc că este prima dată când citesc o carte atât de atipică, cu unde de roman polițist, dar și cu blândețea specifică romanelor de dragoste.

E un echilibru de nedeslușit printre rândurile cărții ce se lasă descoperit doar puțin câte puțin, pe măsură ce avansezi cu lectura.

Cu o acțiune plină de cotidian la început, cântec lin ne surpinde cu o acțiune mult mai tranșantă și un subiect tulburător pe măsură ce ajunge la finalul cărții.

Intrigă, suspans, tulburare dar și iubire, un cumplu tânăr și o doică.

Ce poate fi surprinzător în combinația asta?

DSC_0447.JPG

Ei bine, dragilor, am să vă las plăcerea lecturii să fie de partea voastră, așa că dacă v-am făcut curioși vă invit să profitați de oferta ce ne-o pun la dispoziție, prietenii de la cartepedia.

Vă recomad să încercați cartea! În cele 174 de pagini veți trece prin toate stările posibile. E o lectură atipică, cum v-am mai spus, însă merită să-i dați o șansă.

Vă mai recomad și să vă lăsați lista de lecturi pentru 2018 să fie inspirată de recomandările dragilor de pe pagina de Instagram Cartepedia. De fiecare dată când vreau o gură de aer proaspăt în ale literaturii, trec un ochi pe pagina lor și deja îmi ispitesc sufletul de cititor cu noile apariții 😀

 

Lecturi plăcute, dragilor!

 


Mulțumiri

Acestă carte mi-a fost oferită pentru a-mi exprima părerea sinceră despre ea, de către dragii de la Cartepedia, niște oameni tare faini, cărora le mulțumesc tare mult pentru această ocazie, dar și pentru încredere.

Cartepedia este acum disponibilă și offline, așa că pentru a fi la curent cu noutățile, vă invit să-i urmăriți pe Facebook, pe Instagram pentru a vă delecta cu câteva recomandări și poze faine, iar dacă v-am convins să citiți cartea, vă invit pe site-ul lor.

index cartepedia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: