„A doua șansă” de Kristin Hannah

a doua sansa foto

 

 

Titlu: A doua șansă

Autor: Kristin Hannah

An apariție: 2017

Categorie: literatură universală

Editură: Litera

Număr de pagini: 368

Rating: 5 stele

 

 

 

Prezentare:

„Sunt indragostit de alta femeie.” Prin aceste cuvinte simple, Blake Colwater a pus capat unei casnicii de doua decenii. De pe o zi pe alta, si-a parasit domiciliul conjugal si s-a mutat la noua lui iubita, deschizand procedura de divort. Annie, sotia lui, este distrusa; a fost tradata tocmai ea, care a sacrificat totul pentru fericirea familiei. In lipsa lui Natalie, fiica lor de saptesprezece ani plecata la studii in strainatate, se simte cu totul abandonata, fara nici uh reper stabil in noua viata. In pragul depresiei, Annie se refugiaza la tatal ei, in Mystic, oraselul in care a copilarit, unde spera sa poata gasi un nou inceput. Acolo il intalneste pe Nick Delacroix, prima ei dragoste, care, la randul lui, se afla la o rascruce a sortii – ramas vaduv de curand, se simte incapabil sa se apropie de fiica lui profund marcata emotional. Impreuna, Annie si Nick incearca sa dea un nou sens propriilor vieti. Timpul insa nu iarta; la implinirea a patruzeci de ani, Annie ezita: oare mai are dreptul la fericire?

 

Părerea mea:

„Sunt indragostit de alta femeie.”Aceste cuvinte rostite de soțul ei, o fac pe Annie să-și pună mii de întrebări despre trecutul, prezentul și viitorul ei.

Când cel pe care l-ai iubit de mai bine de 20 de ani își găsește fericirea în brațele altcuiva nu poți decât să încerci să-l convingi că e o greșeală sau să iei totul ca pe un nou început.

Însă Annie nu reușește decât să-și plângă soarta în primele zile ale ”infernului”.

După ce singura lor fată, Natalie, pleacă la Londra, urmând să se întoarcă pe 15 iunie, Blake insistă ca Annie să semneze actele de divorț, însă ea amână totul până când fata lor se va întoarce pentru a rezolva lucrurile, împreună, ca o familie.

Annie hotărăște că cel mai bine ar fi să se retragă în locul în care a copilărit, lângă tatăl său.

Însă în Mystic lucrurile se schimbă.

Annie își schimbă tunsoarea, hainele și ușor, ușor și stilul de viață pe care l-a avut în trecut.

Prezentul pe care îl trăiște Annie este inundat de părți din trecut.

Trecut pe care nu l-a uitat și de care îi era, oarecum, dor.

 

În drumul ei spre regăsire, Annie își alină suferința cu clipele frumoase pe care le petrece alături de, Nick, un prieten vechi și de fata acestuia, Izzy.

Annie știe, acum, că merită o a doua șansă la viață. Își dă seama că toate lucrurile pe care le-a făcut în trecut au făcut bine oamenilor din jurul ei, însă nu și ei. Poate Annie să retrăiască iubirea după aproape două decenii în care dragostea ei a fost neîmpărtășită?

După ce Annie și Nick realizează că împreună pot trăi același viitor, Blake împreună cu un ”dar” neașteptat distruge încrederea pe care Annie o avea în viitor.

O familie nu se poate destrăma atât de ușor, iar surpriza pe care a pregătit-o destinul pentru Annie pare să schimbe radical pașii acesteia.

 

Poate o femeie de 40 de ani să-și refacă viața, când atâtea piedici îi spun „nu”?

Un roman surprinzător, puternic și emoționant despre puterea dragostei adevărate.

Cartea se citește destul de ușor, chiar dacă are peste 300 de pagini. Descrierile vă vor ajuta să intrați, cu adevărat, în acțiune. Modul de scriere este unul relaxant, care vă va face să îndrăgiți cartea, încă, din primele pagini.

Acest roman, absolut minunat, mi-a foarte plăcut pentru că, pe lângă multe calități pe care le are, este scris uimitor. Nu o să puteți să-l lăsați din mână!

Recomand!

 

Dacă rândurile mele v-au mișcat într-un fel, atunci ce mai așteptați când atât de multe reduceri vă acaparează privirea (și sufletul de cititor) ?

Puteți cumpăra cartea de aici sau de aici.

Mulțumesc tare mult Editurii Litera pentru că au acceptat propunerea mea de colaborare și pentru că mi-au trimis această carte minunată.

Sper la o colaborare frumoasă în continuare!

 

Love,

Iuliana.

 

 

 

 

Publicat de

Iuliana Cazan

Sunt o cititoare pasionată! Cărțile îmi inspiră viața

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s