„Amintiri din viitor” – volumul 2 de Andreea Russo

amintiri-din-viitor-vol2-coperta-ebook.png

 

Titlu: Amintiri din viitor – Volumul 2

Autor: Andreea Russo

An apariție: 2016

Categorie: literatură contemporană

Editură: Bestseller

Număr de pagini: 164

Rating: 4,5 stele

 

 

 

 

Prezentare:

Cum e să trăiești fără amintiri? Cum e să știi că acestea sunt scrise într-un jurnal de care îți e frică? O frică față de un trecut în care cunoșteai viitorul.

Tokyo, 11 februarie, el deschide ochii și realizează că nu mai are trecut, cu excepția unor jurnale pe care tot amână să le citească. Într-un final le deschide și redescoperă greșelile pe care le-a făcut în mod conștient. A pierdut benevol femeia pe care o iubea. Cum să se întoarcă la viața lui de odinioară? Cum să o întoarcă pe ea? În loc de răspunsuri apar mai multe întrebări.

Numele lui este Mir. E în viață. Dacă citești aceste rânduri, descopri împreună cu el trecutul său.

 

 

Părerea mea:

Cum știți din recenzia primului volum (link aici), prima carte a seriei nu m-a prea impresionat, iar după terminarea cărții, am pornit într-o nouă aventură cu al doilea volum.

Față de prima carte, în care sunt evidențiate mai mult povețele despre viață, acum, acțiunea este mai dezvoltată, ceea ce mi-a dat răgaz să privesc fiecare personaj în parte și să îl pot caracteriza și indirect.

Un al doilea lucru care mi-a mai plăcut este faptul că, autoarea, împletește mai fin acțiunea cu învățăturile, lăsând personajele ”să-și facă de cap”.

Dacă în primul volum, Mir este încă un băiat în căutarea adevărului despre sine, ei bine, acum, băiatul care era neajutorat și obosit de toate amintirile din viitor ce nu îi dădeau pace, se maturizează, odată cu toate greutățile ce îi cad pe umeri, după aflareaunui eveniment, care îi va frânge speranțele.

Personajele Andreei Russo au caracter, demnitate și personalitate. Un lucru foarte important într-o carte, consider eu, ar fi și puterea personajelor. Ele ne dau totul, corect?

95a29e6ba4fc6c3943cdea4129836e4cVocea Andreei răsună, iar personajele dansează. Asta e lectura, un dans. Scriitorul își îneacă condeiul în cerneală, personajele învață primii pași. Condeiul deja alunecă pe file, iar personajele se leagănă, ușor, după cum dictează condeiul.

Despre modul de scriere nu am mențiuni de adăugat. Cartea se citește, ca primul volum, de altfel, la fel de ușor. Nu știi când trec paginile.

Știți când v-am spus că am multe întrebări despre evenimentele neterminate din primul volum, nu?

Ce să vedeți? Poate am primit eu răspunsurile dorite, însă alte semne de întrebare îmi roiesc prin minte încă de la terminarea cărții acesteia.

În cel de al doilea volum al seriei „Amintiri din viitor” putem intra cu adevărat în miezul poveștii. Vom afla ce înseamă viața pentru protagoniștii seriei și cum să o trăiești cu adevărat, chiar dacă, încă ești în căutarea persoanei iubite.

Bineînțeles, acest volum mi-a plăcut mai mult decât primul.

Însă, încă las loc de mai bine!

Ceea ce înseamnă ca acest volum a primit:

4,5 stele/5 stele.

De ce?

Pentru că vreau ca al treilea volum să-mi ia răsuflarea, pentru că vreau să rămân surprinsă, fiindcă știu că, se poate mai bine și mai știu că, draga noastră autoare, Andreea Russo, este cu adevărat talentată!

O lectură relaxantă despre viață, familie și puterea viitorului!

 

Dacă ați fost mișcați de rândurile mele de acum și de cele înșirate în recenzia trecută, atunci nu ezitați să cumpărați seria de aici, sau primul volum de aici.

Al doilea volum din seria „Amintiri din viitor” de Andreea Russo a fost oferit de către Editura Bestsellerpentru recenzie.

Le mulțumesc tare mult celor de la Bestsellerpentru că mi-au dat ocazia să citesc această carte.

Sper la o colaborare frumoasă în continuare!

 

BESTSELLERNEWLOGO_1479286351

Love,

Iuliana.

Publicat de

Iuliana Cazan

Sunt o cititoare pasionată! Cărțile îmi inspiră viața

Un gând despre „„Amintiri din viitor” – volumul 2 de Andreea Russo”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s