Flower de Elizabeth Craft și Shea Olsen

 

flower_1_fullsize

 

 

Titlu: Flower

Autor: Elizabeth Craft, Shea Olsen

An apariție: 2017

Categorie: ficțiune contemporană

Editură: Epica

Număr de pagini: 316

Rating-ul meu: 5 stele / 5 stele

 

 Prezentare:

Pentru fanii romanelor Girl Online de Zoe Sugg si Love&Gelato de Jenna Evans Welch

Roman in curs de publicare in 17 limbi.

Dintotdeauna mi-am dorit sa am cele mai mari note din clasa, sa o fac pe bunica mandra de mine si, mai presus de orice, sa demonstrez ca pot sa fac ceea ce nimeni din familia mea nu a reusit: sa studiez la Stanford.

Mama si sora mea erau obsedate de baieti, dragoste si sex. Atat de obsedate incat nu le-a mai pasat de viitor, de ceea ce voiau ele sa faca. Si, intr-un final, au pierdut totul.

N-o sa las niciodata un baiat sa-mi ia mintile. Mi-am promis asta.

Dar asta a fost inainte ca un star pop sa se indragosteasca de mine. Inainte de calatorii cu avioanele private, intalniri in secret si versuri care erau scrise doar pentru mine.

Sunt atat de multe lucruri pe care nu le cunosc despre el. De ce a renuntat la muzica? Pe unde umbla cand nu suntem impreuna? Ce lucruri intunecate se ascund in trecutul lui? Atunci cand ne sarutam, viitorul pare ceva indepartat. Si acum… nu mai sunt sigura de ceea ce vreau.

Fragment din carte:

„- E vineri seara, Charlotte. Iesi cu mine in oras!

Sunt atatea motive pentru care ar trebui sa spun nu.

Trecutul mamei mele.

Prezentul surorii mele.

Viitorul meu.

– O singura intalnire, continua el, cu o voce moale, care ma hipnotizeaza.

– Spune da. Ce ai de pierdut?

Totul, cred…”

 

Părerea mea:

Povestea mea cu cartea aceasta a pornit cu stângul. La început, nici măcar nu am vrut să o cumpăr. Flower a fost o înlocuire a unei cărți care nu mai era pe stoc atunci când am vrut să dau comandă. Cam așa a ajuns la mine în bibliotecă.

Într-o seară de vineri am decis că merită o șansă.

Am citit un capitol, două, trei, până am realizat că nu o mai puteam lăsa din mână. Cum sunt o pasionată de astfel de povești, bineînțeles că mi-a plăcut.

 

Facem cunoștință cu Charlotte, protagonista cărții. Ea locuiește împreună cu sora sa, Mia,  în casa buncii lor, care a avut grijă de ele, încă de când, mama lor a murit într-un accident de mașină.

Charlotte își dorește o viață liniștită cu un viitor stabil. Se concentrează pe învățătură, reușind să nu facă greșelile pe care mama și sora ei le-au făcut. Faptul că sora ei a rămas însărcinată înainte să împlinească 20 de ani o face pe Charlotte să creadă că istoria se repetă, Mia urmând drumul pe care mama lor l-a părăsit atuci când a murit: dragostea. Însă, Charlotte nu v-a permite asta. Sau cel puțin așa crede ea.

Charlotte (crede că) știe ce își dorește de la viață. Lucrează de 3 ani la florăria de lux Bloom Room, școala merge de minune, iar inima ei (încă) nu a fost frântă de vreun băiat.

23d089d2ff7db5f7dd4d75ed02dd639f

Însă când un tip misterios intră în florărie spunând că dorește niște flori, universul lui Charlotte este zdruncinat de antenția pe care el i-o acordă și de ochii lui, ea începând lupta cu ispita. Tate, misteriosul, ajunge să plece din florărie cu trandafirii preferați ai lui Charlotte, urmând ca aceasta să fie surprinsă de acelși buchet de flori, a doua zi, la școala.

„ – Îmi plac trandafirii mov, îi răspund, în cele din urmă

-De ce? mă întreabă.

-Pentru că simbolizează efemeritatea dragostei.”

Cine a trimis trandafirii mov și de ce?

Pentru că trandafirii n-ar trebui să încerce să fie ceea ce nu sunt, spune cartonașul.”

După multe încercări eșuate de a o invita în oraș, Tate primește, până la urmă un răspuns pozitiv. În acea seară de vineri, în care Charlotte este scoasă în oraș pentru prima dată, află că Tate nu este totuși cine este.

Să fie oare chiar Tate Collins, artistul pop râvnit de orice fată?

După acea seară în care sunt dezvăluite secrete și afalte adevăruri, urmează ca Charlotte să înțeleagă lucuririle. Băiatul pe care îl place nu este cine este cu adevărat, iar ea are de făcut alegeri.

În ansamblu acțiunea se desfășoară în jurul celor doi protagoniși, Charlotte și Tate, urmând să vedem evoluția relației pe care cei doi o împletesc și modul prin care vor reuși să supraviețuiască acestui mod de viață agitat pe care starul pop îl urmează.

Charlotte va ajunge cu inima frântă de multe ori, crezând că este sfârșitul de fiecare dată, însă mereu ispita o conduce spre mrejele iubirii pe care i-o poartă lui Tate.

Cei doi ajung să fie dependeți unul de celălalt, în timp ce presa este pe urmele lor, iar încrederea în realația pe care au clădit-o le este dărâmată câte puțin de fiecare obstacol pe care îl întâmpină.

Vor putea cei doi să ajungă teferi la final de călătorie prin tărâmul dragostei, când despărțirea le pândește relația?

Pe lângă povestea minunată pe care cele două autoare au creat-o, finalul romanului a fost uluitor. După ce ți-ai făcut o idee despre cum lucrurile se vor termina, vin ultimele pagini ale cărții care îți umplu inima de fericire și pace și te fac să crezi cu adevărat în puterea scrisului.

 

O carte care m-a impresionat. Pe bune!

Pâna data viitoare citiți, citiți, citiți!

 

Love,

Iuliana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat de

Iuliana Cazan

Sunt o cititoare pasionată! Cărțile îmi inspiră viața

Un gând despre „Flower de Elizabeth Craft și Shea Olsen”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s