Vă salut, dragilor! Oficial, această postare este cea care deschide seria de ”postări regulate”. Începând de săptămâna viitoare mă voi organiza mai bine pentru a vă putea scrie mai des despre cărți și despre alte idei ce îmi roiesc prin minte.
Am pregătit astăzi, pentru voi, o listă de cărți care, cred eu, sunt potrivite pentru vară. Pe unele dintre ele le-am citit, iar pe altele nu, însă vă voi spune pe parcursul postării cum stau lucrurile la fiecare cărticică în parte.
- „Marea călătorie a lui Amy și Roger” de Morgan Matson – Editura Epica
Carte pe care am cumpărat-o anul trecut și pe care nu am terminat-o de citit, pentru că dispoziția mea a fost una nu prea potrivită, așa că am de gând să mă reapuc de ea în vara aceasta. Povestea care ne este redactată este însoțită de fotografii de pe drumul pe care îl urmează cei doi, bonuri de casă, chitanțe, etichete și playlist-uri potrivite pentru mersul cu mașina.
Amy Curry are parte de un an groaznic. Mama ei a hotarat sa se mute in celalalt capat al tarii si are nevoie de Amy ca sa aduca masina lor din California in Connecticut. Exista insa o mica problema: de la moartea tatalui ei, din primavara trecuta, Amy nu a mai fost capabila sa se urce la volan. Cu aceasta ocazie, intra in scena Roger, fiul in varsta de nouasprezece ani al unei vechi prietene de familie, care se dovedeste a fi neasteptat de atragator… dar are si el problemele lui de rezolvat.
Amy nu isi planificase ca in aceasta calatorie sa cunoasca oameni noi si sa ajunga sa se impace cu moartea tatalui ei. Iar Route 50 – cel mai singuratic drum din America, Muntii Colorado, campiile din Kansas, restaurantele tip vagon, motelurile sordide, Graceland, casa regelui Elvis, nu faceau nicidecum parte din traseu. Dar pe masura ce parcurg impreuna acest drum, Amy descopera ca oamenii de la care asteptai cel mai putin sunt cei de care s-ar putea sa ai nevoie cel mai mult – si ca uneori trebuie sa traiesti momente de ratacire ca sa iti (re)gasesti drumul spre casa.
- 2. „Flower” de Elizabeth Craft și Shea Olsen – Editura Epica
O poveste specială de dragoste care vă va ridica până în vărfurile cerului, vă va prăbuși sufletele de pământ doar ca în final să vă (re)învie inimile deja ofilite de atât de multă speranță pierdută, dar recâștigată. Curând recenzie!
Pentru fanii romanelor
Girl Online de Zoe Sugg s Love&Gelato de Jenna Evans Welch
Roman in curs de publicare in 17 limbi.
Dintotdeauna mi-am dorit sa am cele mai mari note din clasa, sa o fac pe bunica mandra de mine si, mai presus de orice, sa demonstrez ca pot sa fac ceea ce nimeni din familia mea nu a reusit: sa studiez la Stanford.
Mama si sora mea erau obsedate de baieti, dragoste si sex. Atat de obsedate incat nu le-a mai pasat de viitor, de ceea ce voiau ele sa faca. Si, intr-un final, au pierdut totul.
N-o sa las niciodata un baiat sa-mi ia mintile. Mi-am promis asta.
Dar asta a fost inainte ca un star pop sa se indragosteasca de mine. Inainte de calatorii cu avioanele private, intalniri in secret si versuri care erau scrise doar pentru mine.
Sunt atat de multe lucruri pe care nu le cunosc despre el. De ce a renuntat la muzica? Pe unde umbla cand nu suntem impreuna? Ce lucruri intunecate se ascund in trecutul lui? Atunci cand ne sarutam, viitorul pare ceva indepartat. Si acum… nu mai sunt sigura de ceea ce vreau.
„- E vineri seara, Charlotte. Iesi cu mine in oras!
Sunt atatea motive pentru care ar trebui sa spun nu.
Trecutul mamei mele.
Prezentul surorii mele.
Viitorul meu.
– O singura intalnire, continua el, cu o voce moale, care ma hipnotizeaza.
– Spune da. Ce ai de pierdut?
Totul, cred…”
- „Eleanor and Park” de Rainbow Rowell – Editura YoungArt
Un roman răvășitor despre prima iubire care vă va frange inima de la prima până la ultima pagină.
Eleanor a fost data afara din casa si, dupa un an, se intoarce sa traiasca din nou impreuna cu mama, fratii si tatal ei vitreg. O scoala noua, unde nu cunoaste pe nimeni si toata lumea pare s-o urasca. Nu-si face nicio speranta ca si-ar putea gasi prieteni si, cand se-asaza in autobuz langa Park, un baiat tacut, care nu vrea decat sa fie lasat in pace, sa-si asculte muzica si sa-si citeasca benzile desenate, nu se-asteapta la mare lucru.
Insa unele povesti de dragoste incep fara mari asteptari si se dovedesc a fi cu atat mai impresionante cu cat inceputurile lor sunt mai modeste. Desi sunt suficient de destepti sa stie ca prima iubire nu dureaza, Eleanor si Park au curaj cat sa vrea s-o traiasca pana la capat, nu doar in ce are ea mai serios, ci si in ce are mai amuzant, mai naiv si mai stangaci.
A plecat din Paris sa se uite pe sine. Dragostea pe care o va intalni va schimba totul.
Povestea lui Diane incepe in mod brutal cu moartea sotului si a fetitei sale, eveniment care o arunca in cea mai cumplita depresie. Totul se opreste in loc, in afara de inima ei, care continua sa bata. Cu incapatanare. Dureros. Zadarnic.
Cand cel mai bun prieten si asociat in mica afacere cu o cafenea literara la Paris, Felix, ii propune o calatorie ca inceput pentru o noua viata, Diane alege sa indeplineasca o mai veche dorinta a fostului ei sot si se refugiaza departe de lume, intr-o mica asezare din Irlanda.
O intalnire neasteptata cu un barbat taciturn o face pe Diane sa vada din nou lumea cu incredere si cu forta regasita.
Aceasta poveste despre impacarea cu sine contine dialoguri convingatoare si e spusa intr-un stil simplu, nepretentios, avand chiar si accente de umor. – Le Parisien
Profund si emotionant, romanul lui Agnès Martin-Lugand sondeaza cu luciditate cea mai cumplita tragedie din viata unui om. O carte care te marcheaza. – Susan Wiggs
„In intuneric, am mers pe urmele lor, in incaperea in care ne reuneam. Colin venea spre mine, eu ii desfaceam cravata, el ma saruta, Clara ne despartea, cinam, Colin o culca pe fiica noastra, dupa care ramaneam amandoi, cu siguranta de a o sti pe Clara la caldura in patul ei, cu degetul mare in gura.
Am realizat ca apartamentul nostru nu mai exista, imi dorisem sa raman acolo ca sa pastrez totul neatins, dar gresisem. Nu mai erau dosare, zgomotul cheii in usa, alergaturi pe parchet. Nu aveam sa mai revin niciodata aici.”
Dupa ce a profesat ca psiholog timp de sase ani, Agnès Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicandu-si primul roman, Oamenii fericiti citesc si beau cafea in regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, in decembrie 2012. Remarcata rapid de bloggerii atenti la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul in lumea editoriala traditionala. Odata ce romanul sau a aparut in catalogul Michel Lafon si s-a vandut numai in Franta in peste 300 000 de exemplare, a fost asigurata si traducerea lui in mai multe limbi europene, printre care spaniola, italiana, poloneza si turca. Drepturile de ecranizare au fost achizitionate de producatorul american Harvey Weinstein. Continuarea romanului, Viata e usoara, nu-ti face griji, este in curs de aparitie.
Îmi place că Editura Epica e majoritară. E editura mea de suflet. ♥
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cred ca si a mea. Numai cărți frumoase am citit de la ei! ❤️
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Un articol minunat! Si eu am citit cateva dintre cartile de aici iar restul sunt pe lista mea de lecturi din vara aceasta, deci ne potrivim! :*
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mulțumesc din suflet, dragă prietena!
ApreciazăApreciază
Eu am citit Pana ne vom revedea si a fost draguta. Nu m-a impresionat mult, dar a fost o lectura usoara, o calatorie in timp. Cartile de dragoste si cele de la Epica imi plac foarte mult si sunt multe dintre ele pe lista mea de tbr. Lecturi placute sa ai!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mie chiar mi-a plăcut. Sunt o fire mai ciudată eu. Îmi plac poveștile de dragsote indiferent dacă sunt clișeice. Majoritatea pe care le-am citit prezintă povesti diferite si foarte speciale.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Si mie imi plac cartile de dragoste, indiferent daca sunt cliseice sau nu.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
❤️❤️❤️
ApreciazăApreciază
Câteva dintre ele le am și eu pe listă, 3 de aici în mod special.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Care, dragă Tigruț? ❤️
ApreciazăApreciază