10 motive pentru care trebuie sa rămâi un iubitor de lectură

Astăzi dragilor, revin cu un articol mai diferit decât cele pe care le scriu de obicei. Încerc, prin maniera-mi timidă de a fi originală , să vă motivez cumva, să rămâneți iubitori de lectură, în caz că vreodată, ați fost într-o situație de cumpănă.

Sper să vă placă! 

10. Lucruri noi pe care le poți învăța la tot pasul ( sau cuvântul).

Nu uita, lectura este un mod foarte plăcut, zic eu, de a învăța constant lucruri noi. Fie că înveți expresii noi, fie că citești cuvinte de care n-ai mai auzit până acum, dai fuga pe DEX și uite așa ai învățat ceva nou.


9. Destine pe care le putem trăi fără să avem nevoie de prea multă magie.

Cum sigur ai mai auzit, ai posibilitatea să trăiești mii de vieți diferite ale unor oameni pe care poate îi admiri și pe care îi apreciezi. Poți călătorii constant în orașele faimoase ale lumii sau poate chiar la ferma bunicilor! 😃


8. Un hobby prea palpabil.

Sigur bunicii tăi au biblioteci pline cu cărți vechi, însă tu preferi literatura nou apărută, care te atrage mai mult. Ce poți face într-o situație asemănătoare? Cu siguranță biblioteca școlii are câteva titluri noi care te vor atrage . Însă dacă școala nu te ajută prea mult în căutarea ficțiunii, ei bine , prietenii sau Internetul  te pot ajuta mai mult. Am dreptate? 

Rămâne doar să ai grijă de cărțile pe care le împrumuți de la prietenii tai și să fii un adevărat căutător de pdf-uri, ale carților pe care ti le dorești.

7. Books are everywhere.

Cărțile le poți cumpăra de oriunde. Fie librăria din oraș, fie de pe Internet.

Prețurile sunt mult mai avantajoase pe Internet. Eu cumpăr de pe Elefant sau Librărie.net. Cărțile ajung undeva la 12-20 de lei. 

6. Imaginația îți este pusă la încercare.

În timpul lecturii, îți sunt prezentate atât acțiunea cât și personajele. Modul în care ți le imaginezi, cu ajutorul descrierii, prin care autorul încearcă să te apropie și de acțiune și de personaje, este unul propriu, care bineînțeles este hrănit cu imaginația ta.

Dacă, tu, cel care citești acum acest articol, rămâi un iubitor de lectură, ei bine, imaginația ta va crește cu fiecare lectură pe care ai parcurs-o.


5. Acest hobby duce la un alt hobby.

După cum am menționat și mai sus, imaginația ta va lua amploare după fiecare carte pe care o citești. Ceea ce însemnă că îți poți dezvolta și alte pasiuni pe care, poate, nu știai că le ai. 

De exemplu, în urma lecturii, îți poți descoperi pasiunea pentru scris ( așa cum mi s-a întâmplat mie), sau poate chiar pasiunea pentru desenat, pictat.


4. Cărțile îți schimbă mentalitatea.

Eu consider că fiecare carte are un strop de adevăr, din care, noi cititorii, putem învăța ceva. 

Fie că citești despre o pierdere dureroasă din viața unui personaj, fie că afli că personajul principal trăiește o dramă, tu, cititorule, poți învăța din trăirile, din greșelile unui personaj, din orice carte.

Bineînțeles, toate aceste întâmplări te fac să gândești într-un mod diferit. Poate chiar mai matur.

3. Te poți redescoperi pe tine însuți într-unul dintre personaje.

Îți poți regăsi personalitatea în personalitate unui personaj dintr-o carte.

Te poți regăsi în cuvintele care îți sunt înșirate pe filele cărții preferate, pentru că, da, totul este posibil în cărți.

2. Un hobby relaxant, pe care îl poți practica aproape oriunde dorești.

Chiar dacă te afli într-o cafenea, într-un tren sau poate chiar în parc, nimeni nu te poate ori din a reîncepe lectura mult așteaptă. Ei bine, temperatura, îți poate influența decizia de a citi sau nu în parc din moment ce e ori prea frig, ori prea cald.

Dacă nu ai inhibiții, iar zgomotul nu te oprește din a citi câteva pagini, atunci ești invitatul meu la o ceașca de ceai. ( hehe, metaforic vorbind)


1. Chiar tu poți fi un mesager de lectura.

Îți poți convinge prietenii să citească mai mult, pentru că lectura e frumoasă. Te poți numi mesager de lectura pentru că iți dai silința să-ți transformi prietenii, din niște oameni plictisiți, în niște oameni cu o viață neobosită și cu mai mult chef de discuție. 

Dacă nu tu, atunci cine altcineva îi poate convinge? 

Dragilor, am ajuns și la sfârșit! Mi-a părut bine că pot împărtăși cu voi câteva motive pentru a rămâne iubitor de lectură. Am tot văzut articole asemănătore pe unele bloguri, așa că am încercat să formulez câteva motive 🙂


Publicat de

Iuliana Cazan

Sunt o cititoare pasionată! Cărțile îmi inspiră viața

4 gânduri despre „10 motive pentru care trebuie sa rămâi un iubitor de lectură”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s