”Cerul e petudindeni” – Jandy Nelson

recenzie-2-blog

După recomadări tot auzite despre această carte, mi-am zis că trebuie să o citesc și eu. Nu vreau să încep cu stângul, însă cartea m-a dezamăgit. Nu mi-a plăcut în mod special mai deloc.

Haideți să povestim puțin!

Lennie este o tânără de 17 ani căruia, din păcate, îi moare sora mai mare. După moartea lui Bailey, viața liniștită a lui Lennie se cutremură , în ea făcându-și prezența iubiri, relații, îndoieli. În urma tuturor acestor neliniști din viața tinerei , ea se trezește oscilând între doi băieți: Toby – fostul iubit al surorii sale și Joe – un băiat recent sosit în oraș, care se pare că merită mai mult decât o relație efemera. Însă protagonista noastră are sufletul îmbibat într-o durere cruntă, ceea ce se dovedește a avea serioase influențe asupra deciziilor ei.

”Cerul e pretutindeni” este un roman destul de relaxant, care pentru mine nu a fost atât de captivant pe cât mi s-a părut la început. Se prea poate ca și starea mea să fi avut ceva de spus despre acestă carte, încât nu mi-a plăcut atât de mult.

Merită să citiți cartea pentru a intra în tumultoasa viață a lui Lennie, o tânără care a trăit în umbra surorii mai mari și care încearcă să-și aline suferința în brațele fostului iubit al surorii sale . Amândoi sunt dărâmați și încearcă să-și aline durerea proprie în suferința celuilalt, crezând că vor birui în lupta cu viața. Însă hazardul o prinde pe Lennie între doua suflete . Toby e sufletul suferind, iar Joe este sufletul care speră, încercând să o facă pe Lennie să treacă încetișor peste incidentul trăit.

Vă mai pot spune doar că tanăra noastră este nevoită să facă ia niște alegri de care va depinde viitorul ei . O inimă zdrobită din cauza surorii ei care moare subit sau un început nou ? Ce va alege Lennie veți afla doar citind cartea!

Cateva lucruri despre ” Cerul e pretutindeni ” care nu mi-au plăcut *ACEASTĂ PARTE A ARTICOLULUI POATE CONȚINE POSIBILE SPOILERE! *

  1. În carte sunt unele bilețele / scrisori pe care Lennie își scria gândurile. Acestea mi-au creat mie câteva probleme în timpul lecturii . *Unora, micile bilete de care vă vorbeam, au fost o surpriză plăcută*
  2. Relația dintre Lennie și Toby nu a fost pe placul meu, din păcate. Dacă ați citit cartea șțiți despre ce vorbesc.
  3. Tânăra noastră protagonistă este ușor influențată în privința unor aspecte pe parcursul acțiunii. Un lucru care pe mine nu m-a prea încântat.

Din păcate nu am avut atât de multe de spus despre acest roma, pentru că nu m-a prea fascinat, eu sperând la o lectură mai interesantă și mult mai captivantă.

După părerea mea merită trei steluțe .

Cartea o puteți gasi aici .

cerul-e-pretutindeni_coperta

Publicat de

Iuliana Cazan

Sunt o cititoare pasionată! Cărțile îmi inspiră viața

5 gânduri despre „”Cerul e petudindeni” – Jandy Nelson”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s