Articol de duminica

Noutati editoriale

 
Editura Trei ne prezinta cateva carti noi minunate. De cand le-am vazut la editura mi-au captat atentia. Sunt niste carti care difera prin aspect si asta ma bucura pentru ca mereu tindem sa dorim ceva altfel decat ce am avut inaine,iar editura Trei ne indeplineste dorinta.
 
 
1)  Prima carte se numeste ”Cea mai norocoasa fata ” si este scrisa de Jessica Knoll. 

 

 

 

                                     

 

 

Viața ei perfectă e o minciună perfectă

 

 

 

În timpul adolescenţei petrecute la prestigioasa Bradley School, Ani FaNelli a suferit o umilinţă publică îngrozitoare, care a făcut-o să vrea cu disperare să se reinventeze. Acum are o slujbă de invidiat la o revistă glossy, o garderobă luxoasă și un logodnic arătos. E la un pas de a trăi viaţa per­fectă, un vis pentru care a muncit din greu.

 

 

 

Dar Ani are un secret.

 

 

 

Ceva îngropat în trecutul ei, ceva intim și dureros care încă o bântuie și ameninţă să arunce totul în aer.

 

 

 

Dacă Ani alege să vorbească va distruge oare tot ce a realizat sau se va elibera în cele din urmă?

 

 

 

Ani FaNelli e o combinaţie de Carrie Bradshaw din Sex and the City și Amy Dunne din Fata dispărută.” – Library Journal

 

 

 

Un debut senzaţional. Secrete întunecate și ironie mușcătoare.” – Publishers Weekly

 

 

 

Proaspăt, amuzant, ironic și șocant, acest roman m-a fascinat de la prima la ultima pagină. Mi-a plăcut la nebunie.” – Lauren Weisberger

 

 

 

„Are ingeniozitatea și imaginaţia lui Gillian Flynn, dar o intensitate cu totul și cu totul proprie.” – Megan Abbott

 

 

 

Jessica Knoll a crescut în suburbi­ile Philadelphiei și a absolvit The Shipley School din Bryn Mawr și Hobart and William Smith Colleges din Geneva, New York. A fost senior editor la Cosmopolitan și editor coordonator la SELF.

 

 

 

Locuiește în New York împreună cu soţul ei.

 

 

 

Romanul său de debut, Cea mai norocoasă fată, s-a vândut în peste 450 000 de exemplare și s-a aflat patru luni pe lista de bestselleruri americane.

 

 

 

Drepturile de publicare s-au vân­dut în peste 30 de ţări.

 

 

Actriţa și producătoarea Reese Witherspoon a obţinut drepturile de ecranizare a romanului Cea mai norocoasă fată, iar Jessica Knoll a scris scenariul noului film.
 
2)  ”Misterul de la London Eye” de Siobhan Dowd
 
 
 
 
 
Luni 24 mai, ora 11:32
Ted şi Kat îl privesc pe vărul lor Salim urcând la bordul imensei roţi din Londra. Capsula se ridică de la sol. 

Luni 24 mai, ora 12:02 
Capsula coboară şi uşile se deschid. Oamenii ies – dar unde e Salim?
A suferit o combustie spontană? (Teoria lui Ted) 
A fost răpit? (Teoria mătuşii Gloria) 
A fost omorât? (Teama nerostită a familiei) 

Chiar şi poliţiştii sunt nedumeriţi. Ted, al cărui creier are un sistem de operare aparte, şi Kat, sora lui mai mare, trec peste relaţia lor plină de animozităţi şi devin parteneri într-o investigaţie pe cont propriu. Ei urmează o serie de indicii prin Londra, în încerca¬rea disperată de a-l găsi pe vărul lor. Orele se scurg şi pericolul se apropie.

„O lectură care fascinează.” – Independent 

„Te cucereşte pe loc.” – The Guardian 

„Dowd transformă o dizabilitate într un dar.” – The Times

„Este un roman care funcţionează la toate nivelurile, chiar și ca un policier extrem de captivant.” – Sunday Telegraph 

„Admirabil scris. Este când amuzant, când tulburător, când sensibil, plin de dinamism şi 
suspans, dar şi presărat cu unele momente de reflecţie serioasă.” – School Librarian

Misterul de la London Eye este cel de-al doilea roman al lui Siobhan Dowd, apărut la Editura David Fickling Books. A câștigat Premiul NASEN & TES 2007, la secțiunea Cartea pentru copiii cu nevoi speciale. Primul său roman, A Swift Pure Cry, a câștigat Premiile Branford Boase și Eilís Dillon și a fost nominalizat pen¬tru Medalia Carnegie și Premiul Booktrust Teenage. Cel de-al treilea roman, Bog Child, a apărut la Editura David Fickling Books în februarie 2008. 

Siobhan a trăit la Oxford împreună cu soțul ei, Geoff, până în august 2007, când a murit de cancer la vârsta de 47 de ani. A fost o scri¬itoare extraordinară și totodată un om extraordinar. A lăsat două romane nepublicate, primul fiind Bog Child. Toate încasările din drepturile de autor pentru cărțile sale vor reveni fundației Siobhan Dowd Trust, înființată chiar înainte de moartea sa, pentru a înlesni accesul tinerilor din medi¬ile sociale defavorizate la plăcerea de a citi. 
Pentru mai multe informații despre autoare, vizitați http://www.siobhandowd.co.uk.
 
 
 
3) Uramatoarea carte se numeste ”Te las sa pleci”  si apartie lui Clare Mackintosh. Coperta este absolut minunata….. Am dreptate?
 
 
 
 

Totul s-a petrecut atât de repede. Oare n-ar fi putut face nimic ca să împiedice dezastrul?
Într-o fracțiune de secundă, existența Jennei Gray se transformă în coșmar. Singura ei speranță de a depăși momentul este să se îndepărteze de tot ce-i este familiar și s-o ia de la capăt.
Cu o nevoie disperată de a se elibera, Jenna se refugiază într-o căsuță uitată de lume pe coastele Țării Galilor, dar continuă să fie bântuită de temerile ei, de durere și de aminti­rile unei nopți cumplite de noiembrie care i-a schimbat viața pentru totdeauna.
Pas cu pas, Jenna întrezărește o șansă la fericire în viitorul ei. Dar trecutul o ajunge din urmă și consecințele pot fi devastatoare…

“Terifiant, captivant și sensibil, Te las să pleci este un roman scris cu măiestrie, iar intriga e demențială.”

 

Paula Hawkins, autoarea bestsellerului Fata din tren

“Un debut senzațional… o inten­sitate uimitoare care te prinde și nu-ți mai dă drumul. Răsturnări de situație care-ți taie răsuflarea.“ – Daily Mail

“Extraordinar!” – The Independent

“O carte cum n-ați mai citit.” – S.J. Watson, autorul bestsellerurilor Înainte să adorm și Second Life

“Povestea e foarte convingătoare, mai ales că autoarea a fost ofițer de poliție. Cu un debut atât de bun ca acesta, ce au pierdut forțele de ordine a câștigat literatura polițistă.” – Sunday Mirror

Te las să pleci 
a înregistrat în 2015 cele mai rapide vânzări pentru un autor debutant. A fost selectat pentru Richard și Judy Book Club și a obținut votul publicului pentru cel mai bun roman în selecția 2015.

Clare Mackintosh a lucrat doispre­zece ani în poliție, apoi a fost jurna­list independent și consultant social media. Este fondatoarea Festivalului de Literatură Chipping Norton. În pre­zent este scriitoare profesionistă și locuiește în Cotswolds împreună cu soțul ei și cei trei copii.
Clare Mackintosh este patroana Silver Star Society, o organizație cari­tabilă care oferă asistență mamelor cu probleme în timpul sarcinii.
Pentru mai multe informații, puteți accesa http://www.claremackintosh.com sau o puteți vizita la http://www.facebook.com/ ClareMackWrites și pe Twitter @ClareMackint0sh #ILetYouGo.

 

4)” 61 de ore” de Lee Child
ORA 61
Iarnă năprasnică în Dakota de Sud. Un auto­car derapează și rămâne în șanț tocmai când începe o furtună de zăpadă. 
Pe un scaun din spate, Jack Reacher, în drum spre nicăieri. Viața fără bagaje are multe avantaje. Dar și nea­junsuri, cum ar fi să înfrunți gerul arctic fără o haină groasă.

ORA 31
Un orășel este amenințat de forțe sinistre.

Cu mare curaj, o femeie luptă pentru justiție.
Dar, pentru a depune mărturie, ea trebuie să rămână în viață. Are nevoie de ajutorul lui Reacher, fiindcă un asasin este pe urmele ei.


ORA 0
Și-a găsit Reacher în sfârșit un adversar pe măsură? 

El nu vrea să facă lumea mai bună. Doar că nu-i plac oamenii care o fac mai rea.

Reacher e puternic, înalt, cu principii și un maestru discret al luptei neînarmate. Dar e și un vrăjitor care ghicește viitorul și observă cele mai mici detalii pe baza cărora face deducții surprinzătoare…” – Observer

„Un nou roman de Lee Child e evenimentul anului.” – Independent

„Reacher e un erou emblematic al thrillerului: singuraticul prin excelență.” – Daily Mail
Lee Child (pseudonimul lui Jim Grant) a urmat acelaşi liceu unde a studiat şi J.R.R. Tolkien şi a făcut studii de Drept la Sheffield. A intrat apoi în televiziune, unde a fost director de imagine timp de 18 ani.
Killing Floor (Capcana Margrave)
, prima carte din seria Jack Reacher (ajunsă la 20 de titluri), s-a bucurat de un succes uriaş încă de la apariţie. Personajul lui Lee Child este un fost ofiţer din poliţia militară a Armatei Statelor Unite care cutreieră ţara având slujbe dintre cele mai ciudate şi investigând cazuri dubioase şi complicate.
Versiunea cinematografică a seriei, Jack Reacher, a fost lan­sată în decembrie 2012, avându-l pe Tom Cruise în rolul principal.
La Editura Trei, de acelaşi autor, au apărut Convinge-mă!Ghinioane și încurcăturiPersonalUrmărit şi Să nu te întorci niciodată!.
 
 
5) ”Viata e usoara nu-ti face griji ” este cartea de care sunt tare incantata . Daca nu stiti este continuarea cartii ”Oamenii fericiti citesc si beau cafea ”. Carte de care m-am bucurat din plin si sper sa ma bucur mai mult la acest nou volum.
Întoarsă din Irlanda, Diane este hotărâtă să înceapă o viață nouă la Paris. Cu ajutorul prie­tenului său, Félix, redeschide cafeneaua literară „Oamenii fericiți citesc și beau cafea”, oaza ei de liniște. Acolo îl întâlnește pe Olivier. Un bărbat blând și atent, care înțelege refuzul ei de a deveni din nou mamă, după pierderea cumplită pe care a suferit‑o.
Dar o întâmplare neașteptată o bulversează pe Diane și îi spul­beră toate certitudinile.
Va avea ea oare curajul de a‑și construi un nou cămin?

Talentul de povestitoare al lui Agnès Martin‑Lugand este incon­testabil ‑ cunoaște în profunzime alfabetul complicat al iubirii.” – Le Figaro

„Agnès Martin‑Lugand are un simț înnăscut al povestirii.” – L’Express

După ce a profesat ca psiho­log timp de șase ani, Agnès Martin‑Lugand s‑a dedicat scrisului, publicându‑și primul roman, Oamenii fericiți citesc și beau cafea în regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, în decembrie 2012. Remarcată rapid de bloggerii atenți la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i‑a propus debutul în lumea edi­torială tradițională. Odată ce romanul său a apărut în catalo­gul Michel Lafon și s‑a vândut numai în Franța în peste 300 000 de exemplare, a fost asigurată și traducerea lui în mai multe limbi europene, printre care spani­olă, italiană, poloneză și turcă. Drepturile de ecranizare au fost achiziționate de producătorul american Harvey Weinstein.
La Editura Trei, romanul Oamenii fericiți citesc și beau cafea a apă­rut în 2016.
Cam astea au fost cartile pe care am vrut sa le prezint… Ma gandeam sa scriu un articol mai ”special” in fiecare duminica. Voi ce ziceti? Pana data viitoare va astept parerile si subiecte de discutie pentru urmatorul articol de duminica. Lecturi placute va doresc!
P.S. Va astept in continuare parerile in legatura cu creatiile mele. Daca nu stiti despre ce este vorba gasiti propunerea la sfarsitul ultimului tag ! Va multumesc voua cititorilor pentru multele vizualizari si comentarii! :))

 

 

 

 

Publicat de

Iuliana Cazan

Sunt o cititoare pasionată! Cărțile îmi inspiră viața

8 gânduri despre „Articol de duminica”

 1. Bun că mai găsesc postări cu cărțile ce urmează să apară, eu deja mi-am mai adăugat câteva cărți pe wishlist și anume: ”Te las să pleci”, ”61 de ore” și ”Viața e ușoară, nu-ți face griji”, desigur după ce citesc și carte precedentă. 😀

  Poți pune în fiecare duminică postări de genul, îmi place mult ideea acasta și așa reușesc să mai aflu și eu noutățile :))

  Apreciază

 2. Ma bucur ca iti place postarea ! Iti astept parerea si la ultimul tag. Cred ca ai vazut la sfarsitul acestui articol depsre ce e vorba.
  Duminica viitoare daca mai strang ceva noutati revin. Pana atunci iti doresc lecturi placute si daca ai ceva subiecte de discutat pentru duminica le astept!

  Apreciază

 3. Doamnee, câte cărți minunate! Mă atrage mult ,,Te las să pleci” şi ,,Misterul de la London Eye”. 🙂

  Frumoase postări, arată tare drăguț blogul! Succes în continuare şi lecturi plăcute îți doresc! ❤

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s